Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dan Petrescu Románia egyik leggazdagabb embere repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette - erősítette meg az olasz média értesüléseit a bukaresti külügyminisztérium a Bloomberg tudósítása szerint, bár a halottak azonosítása még folyamatban van. A romániai sajtó értékelése szerint a 68 éves üzletember az ország egyik leggazdagabb embere volt, vagyonát egymilliárd euróra becsülték.

Petrescu, aki román-német kettős állampolgár volt, kerülte a nyilvános megjelentéseket. A vagyonát a szocialista rendszer bukását követően gyűjtötte, részben azzal, hogy társult Ion Triac volt teniszsztárral és sportmenedzserrel. Részesedéssel rendelkezett az UniCredit Triac Bankban. A tulajdonában lévő Rocar holding a romániai ingatlanpiac aktív szereplője volt.

Ez a vállalat számos bevásárlóközpontban volt érdekelt. Ugyanakkor a milliárdos vagyona elsősorban abból fakadt, hogy jövedelmező bérleti szerződéseket között kiskereskedelmi láncokkal, köztük a német Metro AG-val, illetve a francia Carrefour SA-val. A hírek szerint az egymotoros repülőgépet, amely a felszállás után egy irodaházra zuhant, maga Petrescu vezette. A szerencsétlenségben meghalt a felesége, a fia és további további öt személy.