Az S&P 500 1,1 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, egy nappal azután, hogy 12 éves mélypontjáról felfelé mozdult. A Dow Jones és a Nasdaq szintén 1,1 százalékos csökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

A nap folyamán a Fed elnöke bejelentette, elképzelhető, hogy az amerikai kormány jelentős mértékű részesedést vásárol a Citigroup-ban és más nagy bankokban, de semmiképpen sem terveznek teljes államosítást, a magánbefektetők kisöprését. Ennek hatására először 4 százalékkal ugrott fel az S&P-index, végül mégis negatív tartományban zárt.

A nap vesztesei a biztosítók voltak, melyek az osztalék meredek csökkentését jelentették be, a Lincoln National például a korábbi részvényenkénti 21 centről 1 centre csökkentette azt, árfolyama pedig 14 százalékkal zuhant. A biztosítók összességében 4 százalékkal kerültek a hétfői zárás alá, ezzel az összes iparági index közül a legnagyobb esést produkálták.

Obama bejelentésére, mely szerint az egészségügyi rendszer költségei okolhatóak a gazdaság állapotáért, munkahelyek megszűnéséért, illetve a költségvetési hiány duzzadásáért, az egészségügyi szolgáltatók papírjai esni kezdtek, a harmadik legnagyobb magán egészségügyi biztosító az Aetna meg sem állt 7,7 százalékos mínuszig.

A 10 S&P 500-indexben foglalt iparág közül egyedül a telekommunikációs cégek tudtak némi emelkedést felmutatni, összességében 1 százalékot, az AT&T vezetésével, mely a Pacific Bell-el szembeni perben számára kedvező legfelsőbb bírósági döntés után 2 százalékkal ért többet tegnapi záró áránál.