Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A német kiskereskedelmi eladások csökkentek augusztusban. A hivatalos adatok a belföldi kereslet gyengeségére világítottak rá Európa legnagyobb gazdaságában.

A kiskereskelmi forgalom 1,5 százalékkal esett vissza reálértéken augusztusban az előző hónaphoz képest - közölte a német statisztikai hivatal a honlapján. Júliusban a kiskereskedelmi eladások 0,7 százalékkal növekedtek az egy hónapos értéket nézve. Összehasonlítva az előző év ugyanezen időszakával az augusztusi kiskereskedelmi eladások 2,6 százalékkal csökkentek reálértéken - olvasható a Market Watch honlapján.

Elemzők 0,2 százalékos emelkedést vártak az előző hónaphoz képest. A következő hónapokban a kiskereskedelmi eladások nem fognak hozzájárulni az erős gazdasági növekedéshez, amit az év második felére vártak - mondta Simon Junker, a Commerzbank elemzője.

Részben a romló munkaerő-piaci szituáció fogja befolyásolni a kiskereskedelmi szektort. A lefelé tartó trend a kiskereskedelmi ágazatban folytatódik, de természetes, hogy az erős gazdasági adatok a harmadik és a negyedik negyedévben csak késleltetve fogják éreztetni hatásukat a fogyasztásra.