A kragujevaci Fiat Chrysler Automobiles (FCA) dolgozói június első napjaiban tartott tüntetésükön június 6-áig adtak határidőt Szerbia kormányának, hogy konkrét javaslattal álljon elő a dolgozók helyzetét, illetve a szociális programot illetően - vette át a szerb sajtó értesülését a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A vállalat főbejáratánál megtartott tiltakozó megmozduláson elhangzott, hogy az alkalmazottak figyelmeztetést küldtek munkaadójuknak, amiért már rögtön másnap felrúgta a megállapodást, ami arra vonatkozott, hogy befagyasztják a szociális program végrehajtását, amíg tartanak a tárgyalások.

Ha a kormány nem áll elő konkrét javaslattal problémáink megoldására, akkor hétfőtől útzárlatokat fogunk szervezni. Mindent blokád alá veszünk, az útkereszteződésektől kezdve az intézményekig mindent – üzente Igor Anđić, a Függetlenség szakszervezet képviselője.

Az FCA-ban tevékenykedő Önálló Szakszervezet képviselője, Saša Đorđević azt mondta, a vállalat vezetése, amely az „évszázad munkáját” ígérte nekik, most két, nehezen elfogadható lehetőséget tárt a munkások elé: külföldi munka vagy munkanélküliség.