Lengyelországban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben lassult az ipari termelés növekedése éves szinten júliusban. A lengyel statisztikai hivatal azt közölte, hogy júliusban az ipari termelés 9,8 százalékkal nőtt tavaly júliussal összevetve, miután júniusban az éves szintű növekedés jóval nagyobb, 18,4 százalék volt. A PAP lengyel hírügynökség által megkérdezett szakértők némileg nagyobb, 10,5 százalékos ipari termelésnövekedésre számította júliusra.

Tavaly júliushoz viszonyítva a legjelentősebben az áram- és gáztermelés nőtt, 16,6 százalékkal, majd a feldolgozóipari termelés, 9,7 százalékkal. Havi összevetésben a lengyel ipari termelés 3,9 százalékkal csökkent júniussal összevetve, amikor még 4 százalékos növekedést regisztráltak májushoz képest.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte, hogy júliusban a termelői árak éves szinten a várt 7,6 százaléknál jelentősebben, 8,2 százalékkal nőttek a júniusi 7,2 százalékos emelkedés után. A legjelentősebb, 17,6 százalékos termelői árnövekedést a bányapari ágazatban jegyezték fel.

Havi összevetésben a termelői árak 1,2 százalékkal nőttek, jelentősebben a júniusi 0,9 százaléknál.