A feldolgozóipari BMI előzetes júliusi értéke 53,7 pont lett a várt 53,5 pont helyett az előző havi 54,5 pont után. A szolgáltatóipari BMI 54,6 pontra emelkedett 53,7 pontról, szemben az 53,2 pontos piaci várakozással.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból együttesen képzett összetett BMI júliusban 55,3 pontra, héthavi csúcsra nőtt a júniusi 54,4 pontról. Elemzők 53,7 pontot vártak.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

A német gazdaság teljesítménye az év második felének kezdetén is töretlen növekedést mutat az erős foglalkoztatásnak és az élénk keresletnek köszönhetően. A német vállalatokat a jelek szerint hidegen hagyták a Brexit miatt kialakult piaci bizonytalanságok - kommentálta a tanulmány megállapításait Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, kiemelve, hogy az összetett BMI mutató júliusban a tavalyi év vége óta a legmagasabb értéket érte el.

A foglalkoztatás javulása a megrendelések növekedésébe vetett bizalmat tükrözi és egyúttal nagyban hozzájárult a felhalmozódott megrendelés-állomány ledolgozásához is. Júliusban a német vállalatok megrendelés-állománya gyakorlatilag stagnált - mutatott rá.

Annak ellenére is, hogy a beszerzési költségek több mint egy éve a legnagyobb mértékben emelkedtek, a vállalatok az éles verseny miatt ódzkodtak költségeiket az áraikban érvényesíteni.

Figyelmeztető jelnek kell azonban tekinteni, hogy a szolgáltató ágazatban a vállalatok egyébként pozitív bizalmi indexe kilenc hónapja a legalacsonyabb szintet ért el - mondta a Markit közgazdásza.

QP | Quality Placement