Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elektronikus beutalók rendszerének a bevezetése Szerbiában jelentős megtakarítást hozna mind pénzben, mind időben – nyilatkozta a FoNEtnek Una Ljubičić, a NALED szövetség (Nemzeti Szövetség a Helyi Gazdaságfejlesztésért) elnöke a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint.

„Jelenleg azok a betegek, akiknek szakorvosi vizsgálatra van szükségük, először elmennek az általános orvoshoz beutalóért. Ha a szakorvosi vizsgálat eredményes volt, a beteg visszamegy az általános orvoshoz terápia kiírásáért. Ha további szakorvosi vizsgálat vagy diagnózis kell, ismét visszamegy a választott orvosához beutalóért vagy a gyógykezelésért” – mondja. Ljubičić.

Jövés-menés

Minden páciens átlagosan három-négy alkalommal megy az általános orvoshoz egyetlen egészségügyi probléma miatt – ez sok időt és pénzt emészt fel. A NALED javasolta a kormánynak az elektronikus beutalók rendszerének a bevezetését, amivel az általános orvosokat jelentősen tehermentesítenék, és a páciensek is megspórolnának átlagosan három órát.

Mivel az elektronikus receptek bevezetésével évente kétmillió eurót is meg lehet spórolni, a feltételezések szerint az e-beutalókkal ennél jóval több pénzt takarítanának meg.