A jövő évi költségvetés első ízben irányoz elő némi gazdasági növekedést hat év recesszió után, amely során a negyedével zsugorodott az ország nemzeti összterméke (GDP). A büdzsé azzal számol, hogy a görög gazdaság a jövő évben 0,6 százalékkal fog növekedni.

Athén a hitelezőkkel támadt nézeteltérései, a költségvetési hiány fedezését szolgáló intézkedések megtétele körüli vita miatt nem kaphatja meg a júniusban egyedékes újabb egymillió dolláros hitelrészletet. A hitelezők képviselői a jövő héten térnek vissza Athénban, és ha mégis sikerül tető alá hozni az egyezséget, várhatóan költségvetési kiigazításokra lesz szükség.

Az elsődleges - vagyis az államadósság kamatfizetési kötelezettségei nélkül mért - államháztartási többlet az idei 812 millió euróról 2,96 milliárd euróra nő jövőre, és eléri a GDP 1,6 százalékát. Az adósság kamatfizetéseivel együtt számolt hiánya azonban a GDP 2,3 százalékára nő jövőre az idei 2,2 százalékról.

A jövő évi büdzsé azzal számol, hogy az államadósság jövőre 174,8 százalékra mérséklődik az idei 175,5 százalékról.

A költségvetési törvény szerint 2014-ben a munkanélküliség növekedése megáll, de továbbra is nagyon magas lesz, 24,5-25,5 százalék között fog mozogni.