A közlemény szerint Cornstein jelenleg a Pinnacle Advisors cég elnöke, korábban pedig vezető tisztségeket töltött be a Nasdaq amerikai részvénytőzsdén dollármilliárdos értékben jegyzett Finlay Enterprise vállalatnál - idézte az MTI hírét a hirado.hu.

A New Yorkban született Cornstein korábban a New York City Off-Track Betting Corporation lóverseny-fogadásszervező vállalat elnöke volt, alelnökként szolgált a város gazdaságfejlesztési társaságánál.

QP | Quality Placement

Az üzletember New York Állam Olimpiai Bizottságának elnökeként, illetve a Battery Park városi tanácsának tagjaként is tevékenykedett, valamint a Jacob Javits Development Corporationnál is dolgozott. A Fehér Ház közlése szerint Cornsteint a kemoterápiás kezelésekre szakosodott Chemotherapy Foundation és a cukorbetegekkel foglalkozó Juvenile Diabetes Foundation alapítvány korábban az év emberének választotta. Alapfokú diplomáját a Lafayette College-ben, MBA mesterképzését a New York University-n szerezte.

A várható kinevezést a Magyar Idők már megszellőztette január közepén.

Nemrégibem volt egy éve, hogy Donald Trump elnöki beiktatásával egyidejűleg távozott a követség korábbi vezetője, Colleen Bell. Azóta ügyvezető áll a képviselet élén.