Ronny Jackson - az elnöki rezidencia orvosa - egyelőre nem fedett fel részleteket, de kedden várhatóan újságírók elé áll, hogy többet is eláruljon Trump állapotáról.

Maga az elnök nem köteles semmit sem közölni, és a Fehér Ház dönti el, hogy mely egészségügyi adatok - vérnyomás, koleszterinszint, testtömegindex - lesznek nyilvánosak - írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

QP | Quality Placement

A Fehér Ház már korábban értésre adta, hogy Trump elmeállapotát nem vizsgálják, ahogy korábbi elnökök hasonló megmérettetéséről sem tudni. (Ronald Reagan, a 40. elnök Alzheimer-kórban szenvedett, de betegségét csak öt évvel második mandátumának lejárta után diagnosztizálták.)

Trump mentális állapotáról saját maga adott információt, amikor a múlt héten közölte magáról, hogy ő "stabil zseni", válaszul egy nemrégiben megjelent könyvre, amelynek szerzője mind szellemileg, mind érzelmileg alkalmatlannak ábrázolja az elnöki tisztségre.

Kérjen bocsánatot!

Mind a karib térség, mind Afrika országait felháborította, hogy Donald Trump amerikai elnök beszámolók szerint le "szarfészekezte" (angolul: shithole) országaikat. Az Afrikai Unió 55 országának több nagykövete is az ENSZ-nél tett panaszt, amiről Ghána nagykövete, Martha Ama Akyaa Pobee számolt be: "Az Afrikai Unió ENSZ-missziója határozottan elítéli az amerikai elnöknek tulajdonított felháborító, rasszista és idegengyűlölő megjegyzéseket, amelyekről a média széles körben beszámolt." A csoport elnézést kérést vár az elnöktől - írja a 444.hu.

Forrás: AFP PHOTO / Andy Buchanan