A Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé az egyik legritkább autó a világon, a cég két prototípust épített belőle. Alapja a W 196 R Grand Prix autó volt, amely Juan Manuel Fangio kezében két világbajnoki címet nyert, de motorját 3 literesre módosították.

A kocsi 290 kilométer per órás sebességre is képes volt, amely kiemelkedő értéknek számított a maga idejében - olvasható a portálon.

A 300 SLR Uhlenhaut Coupét május 5-én adták el egy magángyűjtőnek. Az árverést a stuttgarti Mercedes-Benz múzeumban tartották, ahova válogatott Mercedes-ügyfeleket, autó- és műgyűjtőket hívtak.

Az egyik 300 SLR egy 2015-ös felsztiválon
Az egyik 300 SLR egy 2015-ös fesztiválon (Forrás: Getty Images/ Michael Cole)

Az ár egészen elképesztő: 90 millió euróval haladja meg a korábbi rekordot, amelyet egy 1962-es Ferrari 250 GTO tartott. Most a licit eleve magasabb áron indult, mint amennyiért a Ferrarit 2018-ban leütötték. A Mercedes egyúttal bekerült a valaha árverésen eladott 10 legértékesebb tárgy közé.

Az új tulajdonos beleegyezett abba, hogy különleges alkalmakkor továbbra is megtekinthető marad az autó. A másik eredeti 300 SLR a Mercedes tulajdonában marad és továbbra is látható lesz a stuttgarti múzeumban.