Az orosz hadsereg kifut a precíziós irányítású fegyverekből, és előfordulhat, hogy "belerokkan" az Ukrajnában vívott háborúba - mondta Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere egy londoni tanácskozáson BBC tudósítása szerint. Minden nagyhatalomnak vannak erősen komplex fegyverei, amiket - akármilyen furcsán is hangzik a tömeggyártás korában -, nem lehet gyorsan pótolni.

Ha az orosz hadsereg kilövi a készletét, akkor komoly kihívás elé került és hónapokra lehet szükség ezeknek az eszközöknek a pótlásához. Kiderülhet az is, hogy ez rendkívül nehéz feladat, főként, hogy olyan alkatrészeik lehetnek, amelyek a nyugati országokból származnak, és immáron szankciók vonatkoznak rájuk, így elérhetetlenek Oroszországnak.

Nem elképzelhetetlen, hogy szuperhatalmak, amilyennek Vlagyimir Putyin minden bizonnyal képzeli Oroszországot, veszítenek a harcmezőn. Nagyon elképzelhető, hogy Ukrajna meg fogja törni az orosz hadsereget. A brit hadügyminiszter "abszurdnak" tartja, hogy a győzelmi napi ünnepségek kapcsán semmi jelét nem látta annak, hogy az orosz vezetés szembe nézne azzal, amit háború Oroszország imázsán rontott, nem beszélve az orosz katonák megítéléséről.

A főrum résztvevői megkérdezték, hogyan kellene elképzelnünk Oroszország vereségét, amire a következő választ kapták. "Putyinnak el kell buknia Ukrajnában, nyilvánvalóan ez a mi fő célunk, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk az alapokat. Az utóbbi nem más, mint  hogy Ukrajna válassza meg, hogyan akarja lezárni a konfliktust, vagy hogyan akarja rábírni Oroszországok a konfliktus lezárására."