Pénteken belföldön a KSH publikálja az ipari termelői árak decemberi alakulását. tavaly novemberben novemberében az ipari termelői árak 0,8, ezen belül a belföldi értékesítési árak 3,1 százalékkal alacsonyabbak, míg az exportértékesítési árak 0,5 százalékkal magasabbak voltak az előző évinél.

Az MNB pedig ismerteti, hogyan alakultak a hitelintézetek összevont mérlege, valamint a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábak 2015. decemberben.

Külföldön a nap a decemberi japán inflációval, valamint a Bank of Japan kamatmeghatározó ülésével indul (minden bizonnyal marad a 0,1 százalékos alapkamat.

Majd az eurózónában a harmonizált fogyasztói árindex előzetes januári értékét közlik (a piac az év/év mutatónál a decemberi 0,2 százalék után 0,3 százalékra számít).

A délutánt pedig a tavalyi utolsó negyedévi amerikai GDP-re vonatkozó első becslés dobja fel (a piaci konszenzus negyedév/negyedév alapon 1,3 százalék, a harmadik negyedévi 2,0 százalék után). Ezt követően négykor kiderül, hogy a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe mit mutatott januárban - itt a piaci várakozás 93,3 pont után most 93,5 pont.