Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Angela Merkel német kancellár vendégül látja Vilmos herceget és Katalin hercegnét Berlinben a jövő héten - tudósított a Bloomberg a DPA német hírügynökség értesülésére hivatkozva. A cambridge-i hercegi párnak ez lesz az első hivatalos útja Németországba, amelyet követően Lengyelországba utaznak.

A brit királyi család két sztárját ebédre várja szerdán a kancellárián az egész német kormány. William és Kate - ahogy az utca emberei emlegeti őket hazájukban - ezt követően a brit nagykövetségen egy partin vesznek részt. A DPA úgy értesült, hogy a szerénység jegyében fish and chips lesz a menü a 600 vendéget, köztük parlamenti képviselőket és üzleti vezetőket felvonultató rendezvényen.

A cambridge-i hercegi pár - hasonlóan a királyi család összes további tagjához - nem avatkozik bele a brit politikába, ám Németországban úgy tekintenek látogatásukra, mint egy lehetőségre, hogy a berlini vezetés a londoni kormány és a pártok felett érintkezzen a szigetország elitjével. A DPA egyenesen "titkos fegyverként" emlegeti a királyi trónhoz közel álló, ifjú párt a brexit előkészületeinek idején.

A berlini látogatás alkalmával a napirend szerint a kancellárral és miniszterivel beszélgetnek az "európai és a globális politika" kérdéseiről, valamint civil közösségi projektek lehetőségéről. A hercegi pár két napot tölt Németországban, ahova magukkal viszik apró gyermekeiket is.