A KSH reggel 9.00 órakor közli a májusi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó adatokat. Emellett itthon az izgalmakat fokozhatja egy állampapír aukció, amelyen 45 milliárd forint értékben háromhónapos diszkontkincstárjegyeket dob piacra az Államadósság Kezelő Központ, de makroadatok szempontjából a nap legfontosabb híre vélhetően az MNB kamatdöntő ülése lesz, aminek eredményét 14.00 órakor tudhatjuk meg. Elemzői várakozások szerint a magyar jegybank tartja majd a jelenlegi 7 százalékos kamatszintet.

A hétfő esti Moddy's eurózónás tagállamokat érintő lépés után kedden a valutaövezeti előzetes feldolgozóipari és szolgáltatóipari PMI-kről kapunk tájékoztatást 10.00 órakor. Júliusra a feldolgozóiparban a júniusi 45,3 pont után most 45,1 pontos értéket, a szolgáltatóiparban az előző 47,3 pont után 47,1-et és az összesített értékre pedig a júniusi 46,6 után júliusra 46,4-es értéket vár a piac.

A tengerentúlról szintén egy előzetes feldolgozóipari PMI érkezik júliusra vonatkozóan. Elemzők 52,3-es értékre számítanak.

QP | Quality Placement