Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump amerikai elnök Twitteren reagált arra, hogy a nemzetközi segélyszervezetek egybehangzó véleménye szerint Bassár el-Aszad rezsime ismét vegyi fegyvereket vethetett be saját népe ellen - írja a 444.hu.

Trump tavaly emiatt egyszer már rakétacsapást rendelt el szír katonai célpontok ellen, de most Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy ha a rakéták orosz állampolgárokat is veszélyeztetnek - amire van esély, mert az orosz hadsereg a szír hadsereg bázisait használja Szíriában -, akkor nemcsak a rakétákat lövik le, hanem a csapást indító erők ellen is támadást intéznek.

Az amerikai nemzetbiztonsági kabinet elvileg csütörtökön tárgyalja a válaszcsapás lehetőségét. Az amerikaiakhoz európai szövetségeseik közül a britek és a franciák is csatlakozhatnak.

Trump tehát Twitteren most azt üzente:

"Soha sem mondtam, hogy mikor támadjuk meg Szíriát. Lehet, hogy nagyon hamar, vagy egyáltalán nem annyira hamar! Akárhogy is, az Egyesült Államok a kormányzásom alatt remek munkát végzett az ISIS eltávolításával a régióból. Hol van a 'köszönjük, Amerikánk'?"

 

 

Képünk forrása: Képünk forrása: AFP PHOTO/Saul LOEB