Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági kilátások romlása ellenére nem kell vagyoncsökkenésre számítani idén, a világ gazdagjainak száma a következő 5 évben 22 százalékkal bővülhet.

Európában 30 millió dollárnál nagyobb vagyona több mint 70 ezer embernek van, közülük a legtöbben Németországban élnek, majd az Egyesült Királyságban. Magyarországon 213 ilyen dollármilliomos volt tavaly - olvasható a portálon.

Ázsia erős gazdasági teljesítményének köszönhetően 2019 lehet az első olyan év, amikor a világ dollármilliomosainak száma meghaladja a 20 millió főt. A következő öt évben Indiában nő majd legnagyobb mértékben, 39 százalékkal a gazdagok száma, ezt követi a Fülöp-szigetek 38, majd Kína 35 százalékkal.

A már meglévő dollármilliomosok körében végzett felmérés szerint a következő 12 hónapban vagyonuk további növekedésével számolnak. Ez a bizalom különösen az amerikai gazdagok körében erős, az itt megkérdezettek 80 százaléka számít vagyonának növekedésére a következő 12 hónapban.

A világ dollármilliomosai között 26 százaléka tervezi, hogy más országba emigrál, amire a szóba jövő országok különféle állampolgári programokkal és befektetési kedvezményekkel készülnek. Ilyen például Moldova és Montenegró is.