Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Milos Zeman cseh államfő sokszor tesz olyan megjegyzéseket, amik heves vitát váltanak ki annak ellenére, hogy nemrégiben egy parlamenti bizottság a szellemi leépülés jeleit vélte felismerni a viselkedésében. Az elnök nem ért egyet az EU Oroszország elleni gazdasági szankcióival, amelyeket a Krím félsziget elcsatolása után vezettek be és ellenzi a migrációt

A napokban interjút adott a CNN Primának, amelyben azt mondta, meg tudja érteni a melegeket, de a transzszexuális embereket nem - idézte a nyilatkozatot a Radio Praha. Szerinte az ehhez a kisebbséghez tartozó emberek bűncselekményt követnek el maguk ellen, egyébként pedig neki az ilyen emberek ellenszenvesek.

Zeman a magyar parlamentben elfogadott vitatott LMBT+- törvénnyel kapcsolatban szólalt meg. Elárulta azt is, hogy támogatja Orván Viktort, Magyarország miniszterelnökét. Szerinte a magyar kormány feje nem a melegek ellen van, hanem az ellen,hogy manipulálják a szülőket és a gyerekeket a szexuális oktatásban.

Bár a cseh elnöki jogkörök lényegében ceremoniálisak, az államfőt közvetlen választáson választják meg, így megszólalásai komoly hatást gyakorolhatnak a közvéleményre. Ezért az LMBT+ kisebbségeket képviselők úgy látják, hogy mondandója erősíti az előítéleteket és a kisebbségek elleni gyűlöletet.