A választás előtti utolsó napon került adásba valamennyi országos televíziós csatornán Hillary Clinton üzenete a választókhoz.

"Mindenki elnöke akarok lenni, azoké, akik rám szavaznak és azoké is, akik ellenem szavaznak. Az előttem álló küldetés az, hogy összefogjam az országot" - fogalmaz televíziós reklámjában a demokraták elnökjelöltje, aki szinte szó szerint ugyanezt mondta hétfőn délelőtt a reptéren újságíróknak, mielőtt útnak indult volna három szövetségi államot érintő utolsó kampánykörútjára. "Azt hiszem, lesz némi munkám annak érdekében, hogy az ország úrrá legyen a megosztottságon, de én tényleg mindenki elnöke akarok lenni" - fogalmazott a westchesteri kifutópályán a demokrata elnökjelölt.

Hillary Clinton Michiganben, Pennsylvaniában és Észak-Karolinában - három, úgynevezett ingadozó államban - kampányol hétfőn. A rendezvényeket először a pennsylvaniai Pittsburghben, majd a michigani Grand Rapidsban, aztán ismét Pennsylvaniában, Philadelphiában és az észak-karolinai Raleigh városában tartja. Este Philadelphiában rocksztárok, Bruce Springsteen és Jon Bon Jovi részvételével tart nagygyűlést, melyen jelen lesz Bill Clinton volt elnök és az Obama-házaspár is, és egy találkozója lesz az éjszakai órákban Raleighben.

Barack Obama elnök egyébként hétfőn a michigani Ann Arborban kampányol Clinton mellett. Egész nap kampánykörúton van Donald Trump, republikánus jelölt is. Ő a floridai Sarasotában kezdte a napot, ahol - Clintonnal ellentétben - nem pozitív üzenettel fogadta híveit, hanem demokrata párti vetélytársa szapulásával.

"Elsorvad az ország, ha Hillary Clintont választják elnöknek" - mondta Trump Sarasotában és kétségbe vonta James Comey FBI-igazgató vasárnapi bejelentésének megalapozottságát, miszerint nincs miért vádat emelni Clinton ellen az úgynevezett email-ügyben.

A republikánus elnökjelölt bizakodónak mondta magát, úgy vélte, megnyeri az elnökválasztást, s - mint fogalmazott - ezzel "véget vet a washingtoni korrupt elitnek". Trump Floridából Észak-Karolinába, Pennsylvaniába és New Hampshire-be utazik hétfőn.

Az egymás után megjelenő közvélemény-kutatások mindegyike Clinton előnyét mutatja, a kulcsfontosságúnak tartott Floridában, ahol egy százalékkal vezet és Észak-Karolinában is, ahol kétszázalékos az előnye. A New Jerseyben lévő Monmouth Egyetem felmérése pedig hat százalékos előnyt jelez országosan.

QP | Quality Placement