Jared Kushner rövid nyilatkozatot tett riporterek előtt a Fehér Házban azután, hogy lezárult zárt ajtók mögött tartott szenátusi meghallgatása - írta az MTI.

A tanácsadó nem beszélt a meghallgatás részleteiről, lényegében megismételte a meghallgatás előtt tett írásos nyilatkozatában foglaltakat. Mint fogalmazott: "nagyon világos" akar lenni. "Nem játszottam össze Oroszországgal, és a kampánycsapatban sem ismerek senkit, aki ezt tette volna".

Az elnök veje szerint orosz személyekkel nem voltak "helytelen kapcsolatai", valamennyi cselekedete "megfelelő" volt egy "nagyon sajátos kampány" körülményei között. Leszögezte: Donald Trump azért győzött a tavalyi elnökválasztáson, mert "okosabb kampány" folytatott, mint vetélytársa, Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje, ezért szerinte minden más értelmű sugalmazás megpróbálja "nevetségessé tenni" azokat, akik Donald Trumpra voksoltak.

Jared Kushner rövid nyilatkozata után az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

A Fehér Ház tanácsadójaként tevékenykedő Jared Kushnert mintegy három órán keresztül hallgatta meg a szenátus hírszerzési bizottsága az oroszországi kapcsolatairól. A testület a tavalyi elnökválasztási folyamatot érintő orosz beavatkozásokat vizsgálja, hasonlóan a képviselőház hírszerzési bizottsága és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által folytatott vizsgálatokhoz.

A hétfői meghallgatást zárt ajtók mögött tartották, Kushner előtte írásos nyilatkozatot tett közzé, amelyben cáfolta, hogy titokban kommunikációs csatornát tartott volna fenn az éppen a hétvégén távozott Szergej Kiszljak orosz nagykövettel. A nyilatkozatban - amelyet internetes oldalán részletesen közölt a The Washington Post című lap - Kushner cáfolta azt is, hogy bármely vállalkozását oroszok finanszíroznák - írta az MTI.