Lazultak a járványügyi korlátozások az Egyesült Királyságban, ennek egyik eleme pedig, hogy március 29-től Angliában 6 fő találkozhat a szabadban, így akár a magántulajdonban lévő kertekben is. A brit Guardian cikke szerint a lazítások hírére jelentősen nőtt a kerti pavilonok és egyéb kerti bútorok, kiegészítők iránti érdeklődés.

Az Argos és a John Lewis áruház készlethiányra figyelmezteti a vásárlókat, a koronavírus-járvány ugyanis még mindig okoz felfordulást a szállításokban, és a helyzetet pedig súlyosbíthatja, hogy egy hatalmas konténerszállító hajó blokkolta az áthaladást a Szuezi-csatornán.

Slágerlista

A húsvéti hétvégét baráti vagy családi körben tervező brit vásárlók nemcsak a kertben felállítható, eső vagy éppen szél ellen védelmet jelentő pavilonokat kezdték vásárolni, de több áruházlánc szerint is megugrott a kereslet a pizzakemencék, tűzrakóhelyek és a kerti grillsütők iránt is.

A The Leisure & Outdoor Furniture Association szakmai szövetség szerint a kereskedők emelkedő szállítási költségekkel és késedelmes szállításokkal küszködnek, miközben a korlátozások miatt hónapok óta otthon lévők jelentős keresletet generáltak a kerti bútorok és kiegészítők iránt. Mivel egyre többen tesznek le a britek közül idén a külföldi vakációról, sokan próbálják még a nyári szezon előtt beszerezni az otthoni pihenéshez szükséges kellékeket.

A kereskedők közül az Argos weboldalán például egy üzenet jelent meg, amely szerint a kerti bútorokból kevés van készleten, a John Lewis áruházaiban pedig szinte az összes kerti bútorszett elfogyott és csak április végén várható utánpótlás ezekből.

Egy online barkácsbolt, a ManoMano szerint a kerti pavilonok eladása a múlt hónapban csaknem hétszer magasabb volt mint 2020-ban, de az eBay online piactéren a tűzrakóhelyek és a kültéri hősugárzók lettek népszerűek, 600 százalékkal nőtt irántuk a kereslet.

Az eBay szerint egyébként a projektorokat, kültéri bárhoz szükséges bútorokat és a 6 fős jakuzzikat is sokan keresik.

A Cotswold Company nevű, bútorokkal foglalkozó cég szerint a pandémia miatti megszorítások óta azt látják, hogy a vásárlók a nagyobb kerti bútorokat keresik, a kerti pavilonok pedig megvédik ezeket az időjárás viszontagságaitól, így akár kinti konyhákat vagy szabadtéri „mozit” is fel tudnak állítani.