Aleksandar Jovanovic cutát, az Odbranimo reke Stare planine (Védjük meg a Balkán-hegység folyóit) mozgalom aktivistáját bevitték informatív beszélgetésre miután vendégként szerepelt az Utisak nedelje (A hét benyomása) című televíziós műsorban, ahol kemény vádakat fogalmazott meg - derül ki a vajdasági Szabad Magyar Szó híréből.

A műsorban az állam közönyéről beszélt, amit az ökológia iránt tanúsít. "Olyan emberekkel van dolgunk, akik holnap, ha megtalálnák a számításukat és némi jövedelmet látnának benne, nukleáris hulladéklerakót építenének az óvodák mellé. Ana Brnabic kormányfővel ökológiáról beszélgetni kész időpazarlás." Szerinte  amit a kínaiak itt csinálnak, "soha nem tennék meg Kínában", Szerbiában tömeges bűncselekményt hajtanak végre.

"Az embereket tömegesen mérgezik, megfosztják őket a vizeiktől, a polgárok szántóföldjeit megmérgezik" - mondta egyebek mellett az aktivista, aki szerint a mozgalom többször kérte a kínai nagykövetet, hogy fogadja őket, ám ez eddig egyszer sem történt meg. "Arra kértük őket, mondják el a Központi Bizottságuknak, hogy itt Szerbiában megmérgezik gyermekeinket." Ezt követően beszélgettek el vele a rendőrségen, ahol elmondása szerint korrektül bántak vele.