Igor Matovic, Szlovákia miniszterelnöke keresetlen szavakkal számolt be arról, hogy a héten volt egy igazán jó napja - derült ki a pozsonyi Új Szó beszámolójából. A kormányfő egyik késő esti Facebook-bejegyzésben értékelte így a napját, megállapítva, hogy a politikai közösség több csoportjának is sikerült "felbasznia" az agyát akcióival.

Kiborította mindenekelőtt az intoleráns ateistákat, akiknek lehetővé tette, hogy őt hibáztassák azért, mert vitát kell nyitniuk az állam és az egyház elválasztásáról. Kiakasztotta az irigykedőket, akiknek nem tetszik, hogy az egészségügyi dolgozók között 50 millió eurót osztanak szét jutalmak formájában. Terítékre kerültek a szlovák nacionalistákat, akik nem értik, hogy a magyar is ember.

Az orosz államfő, Aljakszandr Lukasenka rajongóit azzal azzal hozta ki a sodrából, hogy fogadta Fehéroroszország bátor nagykövetét, végül sorra kerültek azok is, akiknek nem tetszett a kedvenc sportcipője. A szlovák miniszterelnök rövid, kaján mondatok közé helyzet el bejegyzését. A címe az volt, hogy Egy sikeres nap, a zárómondata pedig az, hogy Szeretem az ilyen napokat!