Szabadulását az ellenzéki politikus később Instagram-üzenetben megerősítette, hozzátéve, hogy kész ismét dolgozni - írta az InfoRádió az MTI híre alapján.

Navalnijt szeptember 29-én vették őrizetbe otthona előtt, és október 2-án ítélték húsz nap elzárásra, amelyet a gyülekezések és tüntetések szervezésére vonatkozó orosz törvények ismételt megsértése miatt szabtak ki rá. A vádak szerint Nyizsnyij Novgorodban szervezett ellenzéki megmozdulást a hatóságok engedélye nélkül. Meghallgatásán az ellenzéki aktivista nem vallotta bűnösnek magát, és hangoztatta, hogy az eljárás politikai tevékenysége miatt indult ellene.

Navalnij az idén két, tízezreket megmozgató országos korrupcióellenes tüntetést kezdeményezett, amelyek miatt már két ízben is elzárásra ítélték. A jövő márciusi elnökválasztással kapcsolatban Vlagyimir Putyin kihívójaként pozícionálja magát, annak ellenére is, hogy az orosz Központi Választási Bizottság közölte: hatályos felfüggesztett börtönbüntetése és meghosszabbított büntetés-végrehajtási próbaideje miatt nem indulhat a választáson.

Kép forrása: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP