Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz külügyminisztérium kedden közölte, hogy Antony Blinken külügyminisztert, Lloyd Austin védelmi minisztert, William Burns CIA-igazgatót és Jen Psaki fehér házi sajtótitkárt, továbbá Joe Biden elnököt is szankciókkal sújtotta. A listán szerepel Hillary Clinton volt külügyminiszter és Biden fia, Hunter Biden is - írja a WSJ.

A Kreml legutóbbi utazási korlátozása 13 személyt érint, és a washingtoni külügyminisztérium közölte, hogy az intézkedéseket kiterjeszthetik további személyekre.

A közeljövőben újabb bejelentések következnek majd a lista bővítéséről, hogy a szankciós lajstrom olyan vezető amerikai tisztviselőkkel, katonákkal, törvényhozókkal, üzletemberekkel, szakértőkkel és médiaszemélyiségekkel bővítjük, akik oroszgyűlölők vagy hozzájárulnak az Oroszország elleni gyűlöletkeltéshez és a korlátozó intézkedések bevezetéséhez

– áll a külügyminisztérium közleményében.

Psaki kedden azt mondta, hogy a szankcióknak nem lesz nagy hatása. 

"A második dolog, amit mondanék - és ez egyiküket sem fogja meglepni -, hogy egyikünk sem tervez turistautakat Oroszországba, és egyikünknek sincs olyan bankszámlája, amelyhez ne férhetnénk hozzá" - mondta Psaki a sajtótájékoztatón.

A külügyminisztérium azt is közölte, hogy megtiltja Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknek, valamint Mélanie Joly külügyminiszternek és Anita Anand nemzetvédelmi miniszternek, hogy Oroszországba utazzon.

A lépés azt követően történt, hogy Kanada pénteken közölte, hogy új szankciókat vezet be a Kremlhez kötődő oligarchák, köztük Roman Abramovics ellen.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.