Idei mélypontjára esett Donald Trump amerikai elnök népszerűsége, miután Washingtonban részlegesen közzétették azt a jelentést, amelyben Robert Mueller arról számolt be, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás előtti kampányban volt-e összejátszás Trump és a New York-i üzletembert támogató Oroszország között - írja a Reutersre hivatkozva a hvg.hu.

A Mueller-jelentés közzétételét követő első felmérés szerint Trump népszerűsége néhány nap alatt három százalékpontot esett. A Reuters és az Ipsos közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett amerikaiak 37 százaléka véli úgy, hogy megfelelő az elnök munkája.

A több mint 400 oldalas jelentésben Mueller azt állapította meg, hogy ugyan nem volt közvetlen összejátszás Trump és az oroszok között, az elnöknek több olyan cselekedete volt, amelyet az igazságszolgáltatásra kifejtett törvénytelen nyomásgyakorlásként lehet értelmezni. A jelentés közzététele után ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint meg kellene kezdeni Trump leváltásának a folyamatát.