Meglepő eredményt hozott az Ipsos felmérése a lengyelek hozzáállásáról a munkához - írta a Business Insider Polska. Az derül ki, hogy a lengyelek úgy vélik, fizikai és pszichikai állapotuk a munkát csak 44 éves korukig engedné meg. Ez a legalacsonyabb életkor az összes ország összehasonlításában, amelyben ugyanezt a vizsgálatot elvégezték.

Az Ipsos február végén-március elején készítette a felmérést, azaz az európai koronavírus-járvány elején, 20 ezer ember megkérdezésével 28 országban. A felmérésben részt vevőktől azt kérdezték, milyen korukig képesek a munka elvégzésére. Az átlag 60 év lett, a legmagasabb kort az amerikaiak, a svédek, a kanadaiak és a chileiek válaszolták, akik 66 évet jelöltek meg.

Megkérdezték a nyugdíjba menetel korhatárát is, itt a lengyelek 52 évet tartottak megfelelőnek. Ennél alacsonyabbat csak Malajzia (48 év) és Szaúd-Arábia (51 év) válaszadói adtak meg. A legmagasabb kort a hollandok jelölték meg 67 évvel, illetve az ausztrálok mondtak 65 évet. A jelenlegi nyugdíjkorhatár Lengyelországban a nőknél 60, a férfiaknál 65 év.