Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államokban 2021 szeptemberében mintegy 4,4 millióan mondtak fel munkahelyükről, ami 242 ezerrel több, mint júliusban - közölte az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS). A felmondások annak ellenére történtek, hogy a Covid-19 világjárvány utáni gazdasági fellendülésben a legtöbb munkáltató folyamatosan toboroz. A tendenciát, hogy az emberek felmondanak, néhány európai országban is megfigyelték.

A felmondási ráta, vagyis a felmondások száma az adott hónapban a teljes foglalkoztatottság százalékára vetítve már 3 százalékra emelkedett szeptemberben, ami szintén rekordot jelent a 2000-ig visszamenő adatokban - írja a Bloomberg.

A felmondások száma több iparágban is növekedett, különösen a művészet, szórakoztatás és szabadidő, valamint az egyéb szolgáltatások és az állami és helyi önkormányzati oktatás területén. A szabadidős és vendéglátóiparban, a feldolgozóiparban és az egészségügyben rekordmagasra emelkedett a felmondók száma. 

Az összes felvett munkavállaló száma szeptemberben alig változott, 6,5 millió volt, ami az egészségügy és a szociális segélyezés erősödésének köszönhető. A felvételi ráta változatlanul 4,4 százalék volt. Az elbocsátások száma alig változott, 1,4 millió volt. 

Ráadásul a felmondási hullám nem is ér véget egyhamar: az amerikai munkavállalók negyede fontolgatja, hogy a következő 12-18 hónapban munkahelyet változtat vagy nyugdíjba vonul, ami a munkaerőpiac további változására utal.

A Washington Post múlt havi összefoglalója szerint a kilépési tendencia máshol is megfigyelhető volt. Az OECD-országokban közel 14 millióan léptek ki a munkaerőpiacról, akiket a "nem dolgozó" és a "nem keres munkát" kategóriába soroltak. Közép- és Kelet-Európa számos országában, valamint Németországban a szakképzett munkaerő csökkenését regisztrálták; ez azonban a jelentés szerint az erősebb szociális védőhálónak is köszönhető lehet.

A felmondások Magyarországon is egyre gyakoribbak, még ha ez nem is látszik a foglalkoztatási és munkaügyi statisztikákon. A fluktuáció oka, hogy bizonyos szektorok - például a turizmus és a vendéglátás - elveszítette vonzerejét. Ennek oka, hogy a járványügyi korlátozások miatt bizonytalan helyzetbe kerültek a dolgozók és kiszámíthatóbb munkahelyeket keresnek, amelynek nem dőlnek be egyből egy újabb karanténintézkedés után. A magyar vendéglátásból 40-50 ezer fő hiányzik, akik nagyrésze ott hagyta a szektort a harmadik hullám alatt. A másik ok pedig az, hogy a járvány miatt a dolgozók megbecsülik már a jobb munkakörülményeket, így sokan váltanak a cégek között.