Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat honlapjára pénteken felkerült adatok szerint szeptemberben az euróövezetben szezonális kiigazítással 8,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta, megegyezett az augusztusi szinttel, és meghaladta a tavaly szeptemberi 7,5 százalékot.

Az EU 27 tagállamában szeptemberben 7,5 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta, ami magasabb volt az egy évvel korábbi 6,6 százaléknál.

Az Eurostat számításai szerint szeptemberben az unióban 15,99 millióan voltak munka nélkül, ebből 13,612 millióan az euróövezetben. Augusztushoz képest a munkanélküliek száma az EU-ban 42 ezerrel, az euróövezetben pedig 75 ezerrel nőtt szeptemberben.

Szeptemberben a legmagasabb munkanélküliségi rátát Spanyolországban regisztrálták, 16,5 százalékost az előző havi 16,7 százalék után. Görögországból a legfrissebb adat a júliusi 16,8 százalék, ami alacsonyabb a júniusi 18 százaléknál.

Németországban az előző havi 4,5 százalékon maradt szeptemberben a munkanélküliségi ráta, Franciaországban 7,9 százalékra emelkedett 7,5 százalékról, Olaszországban pedig 9,7 százalékról 9,6 százalékra csökkent.

A legalacsonyabb munkanélküliséget Csehországban regisztrálták szeptemberben, 2,8 százalékost, ami megegyezett az augusztusi rátával.

Magyarországról az augusztusi adat áll rendelkezésre, 4,4 százalék, alacsonyabb a júliusi 4,6 százaléknál - írta az MTI.