Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oroszok óriási érdeklődést mutatnak a náci Németországról és a második világháborúról szóló könyvet iránt, miután Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője szeptember 21-én elrendelte a tartalékos korú népesség "részleges" mozgósítását - derül ki a Moscow Times tudósításából, ami a Kommerszant gazdasági lapban megjelent cikkre hivatkozik.

A második világháborúval foglalkozó könyvek értékesítése ötödével nőtt Oroszország-szerte annak ellenére, hogy összességében zsugorodóban van a könyvpiac - írt a Kommerszant a könyváruházaktól származó adatokra hivatkozva.

Az az irodalom, amely a társadalomban éppen lezajló, jelenlegi folyamatokat feldolgozza még nem készült el és még sokáig nem fogják megírni az erről szóló könyveket, ezért a az emberek ösztönösen keresik az olyan történelmi korszakokat, amelyek láthatóan hasonlítanak a mai tapasztalataikhoz - magyarázza a jelenséget Galina Juzefovics irodalmi kritikus.

Keresnek egy metaforát

Az emberek keresik, hogy hol találhatnak egy meggyőző metaforát vagy allegóriát, ami támaszt nyújt nekik ahhoz, hogy megértsék a jelen történéseit - mondja a szakember.

Nicholas Stargard: A német háború: egy nemzet fegyverben, 1939-1945 című könyvét ötször annyian keresik a mozgósítás óta, mint előtte - derül ki az egyik nagy könyváruház beszámolójából. Ez a könyv azt mutatja be, hogyan élték meg a német emberek a háború eseményeit. Az egyik online könyváruházban hétszeresére nőttek ennek a könyvnek az eladásai.

Az egyik kiadó arról számolt be, hogy 40 százalékkal emelkedett Viktor Frank: Igen az életre: mindenek ellenére című könyve, ami a koncentrációs táborokban élőkben lejátszódó pszichológiai folyamatokat írja le. A könyv digitális kópiáinak értékesítése 3,7-szeresére ugrott.