Jobban járnak az Egyesült Királyság lakói, ha az Aldiban vásárolnak, mint a magyarok - derül ki a G7 összehasonító vásárlásából.  A vevői kosárban 31 terméket hasonlítottak össze. A 31 vizsgált termékből 14 olcsóbb Angliában, mint Magyarországon, és sokszor nem is kevéssel. Ezek között van a spagettitészta és a rizs, a burgonya, a liszt, a répa és egyes tejtermékek.

Összességében Angliában 13 260 forintnak megfelelő fontot, Magyarországon pedig 11 886 forintot kellett volna fizetni ugyanazért a 31 termékért, ugyanabban a mennyiségben. Az angol Aldi így a G7 kosara szerint 11,5 százalékkal drágább, mint a magyar, azaz hiába olcsóbb a 31-ből 14 termék kint, a többi 17 magasabb árszintje ezt bőven ellensúlyozza.

A hétköznapokhoz azonban megint akkor közelítünk, ha azt vesszük figyelembe, hogy Angliában jellemzően angol keresetekből vásárolnak a családok, Magyarországon pedig az itthoniakból. A legfrissebb elérhető statisztikák szerint a nettó medián (nem az átlag, hanem az a középérték, amelytől felfelé és lefelé is ugyanannyi elem van) bér az Egyesült Királyságban ma 2000 font körül van, vagyis 850 ezer forintnak felel meg.

A magyar nettó medián bérre nincs friss hivatalos adat, de az Eurostat 2020-ra vonatkozó értékét nyolc százalékkal (vagyis körülbelül az elmúlt egy év átlagos magyar béremelkedésével) megnövelve 583 eurót, azaz 210 ezer forintot kapunk. Ha ezekből az adatokból számolunk, akkor azt kapjuk, hogy egy magyar fizetés 5,6 százalékát viszi el ez a bevásárlás, az angol fizetésnek viszont csupán az 1,6 százalékába kerül. Így a magyar családnak 3,5-szer nagyobb teher ugyanazt megvenni ugyanabban a boltban, mint az angolnak.