Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban összeálltak a legnagyobb ellenzéki erők, többek között a parlamenti Modern és a Polgári Platform (amely az előző koalíciós kormány vezetője volt), hogy megnyerjék a kormányzó Jog és Igazságossággal (PiS) szemben az önkormányzati választásokat. Nevük Polgári Koalíció (KO) lett - tudósított a Business Insider Polska.

A koalíció azt akarja, hogy az iskola garantálja a tehetségek fejlesztését, adjon meleg ételt és biztosítson aktív sportolási lehetőséget. A házi feladatot az iskolában kellene megcsinálni a tanárok felügyelete alatt, akiknek fizetésemelést ígérnek. Minden zloty után, amelyet az önkormányzatok az oktatásra költenek, az állami büdzséből is juttatnának oda egy zlotyt. A tanulóknak ingyenes tömegközlekedést biztosítanának.

Szeretnék, ha az idősek gondozása minden önkormányzat kötelező feladata lenne, így mindenütt felállítanának egy öregeket gondozó központot. Kialakítanának egy olyan telefonos ügyeletet, ahol az idősek a nap 24 órájában orvosi segítséget kaphatnak. Lengyelország levegőjének javítására, azaz a szmog elleni harcra a GDP 0,5 százalékát fordítanák, s egyben abbahagynák az európai és ázsiai szemét Lengyelországba importálását.

A fotó forrása: Janek Skarzynski/AFP