Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke sajtóhírek szerint konzultált arról, hogy elnöki ciklusának lejárta előtt feladná pozícióját - írta a gazeta.pl. Lengyelországban sokan azon törik a fejüket, hogy e szerint vissza akar-e térni a lengyel politika színpadára még a 2019. májusi európai parlamenti választások előtt.

Az ellenzékiek köreiben sokan megváltóként várnak rá, legszívesebben fehér lovon hoznák haza, hogy kiszabadítsa az országot a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) kormányának kezéből. Nekik jó hír, hogy egyik embere szerint túl erős karakter ahhoz, hogy nyugdíjba vonuljon.

Az ellenzéknek - ennek legnagyobb pártja a Polgári Platform (PO), amelynek élén Tusk 2007 és 2014 között Lengyelország miniszterelnöke volt - erős vezetőre lenne szüksége az európai parlamenti, illetve a Lengyelországban ősszel esedékes parlamenti választások előtt.

A lengyel lap informátorai szerint Tusk meg van győződve arról, hogy az ellenzékben ma nincs senki, aki elég karizmatikus, erős és egyben kellően elszánt is arra, hogy kiálljon a PO kormányának nyolcéves regnálás alatt elért eredmények mellett. A volt kormányfő úgy véli, a PiS-szel minden területen meg kell mérkőzni, s ha csak alkalma lesz erre, beszáll a küzdelembe.