A helyi rendőrség szerint ketten az El Salvador keleti felében található Guatajiagua településén vesztették életüket, mert a heves esőzés következtében rájuk dőlt egy házfal. El Salvadorban és Nicaraguában egy-egy ember rájuk eső fák miatt halt meg. Hondurasban két embert elsodort az árvíz, ketten pedig azért vesztették életüket, mert felborultak csónakjukkal. El Salvador szükségállapotot hirdetett, és nyolcvan szükségszállást nyitott meg a vihar elől menekülőknek – számolt be az MTI.

A Julia hurrikán óránként 140 kilométeres széllökésekkel vasárnap reggel érte el Nicaragua karib-tengeri partvidékét, majd még aznap a csendes-óceáni térség fölé érve trópusi viharrá szelídült. Hétfőre elérte Guatemalát, de már őránként 60 kilométeres szélerősséggel.

Az amerikai hurrikánfigyelő központ (NHC) életveszélyes áradásokra és földcsuszamlásokra figyelmeztetett kedden Közép-Amerika-szerte, Mexikó déli részén helyenként akár 38 centiméteres csapadékkal.

Guatemalában a halottak mellett két embert tartanak nyilván eltűntként és két másikat kórházba kellett szállítani. Mintegy 1300 embernek kellett az árvizek miatt elhagynia otthonát.

Kolumbiában a katasztrófavédelmi ügynökség vasárnap leszakított háztetőkről és kicsavart fákról tett jelentést, áldozatokról azonban nincsenek értesülések.

Rosario Murillo nicaraguai alelnök a TN8 televízió műsorában közölte, hogy mintegy 9500 embert kellett evakuálni.

Heves esőzésről és lezárt autópályákról érkeztek jelentések Panamából, Hondurasból és Costa Ricából.