Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyetemisták és főiskolások 14 százaléka nem fejezi be a tanulmányait, ez állhat amögött, hogy a Diákhitel Központ júliusig kénytelen volt felmondani 20 ezer szerződését - írja a Magyar Nemzet. Aki nem fizeti vissza ezt a kölcsönt, annak a NAV hajtja be az adósságát.

Két éve, 2014-ben az ügyfelek 2,7 százalékával szemben lépett fel a hatóság, míg tavaly 1,5 százalékra csökkent ez az arány. A hitelnyújtó központ büszke arra a statisztikai adatra, amely szerint a hitelfelvevők 49 százaléka úgy gondolja, hogy a diákhitel nélkül nem tudott volna diplomát szerezni.

A Diákhitel Központ és a tulajdonosi jogosítványait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank szakértői dolgoznak a kölcsön új formáin. Várható, hogy fel lehet majd venni diákhitelt OKJ-s képzésekre is, illetve a továbbképzéseken részt vevő 40 év felettiek is igényelhetnek majd ilyen kölcsönt.

Az adósok egyébként átlagosan 7-8 év alatt visszafizetik tartozásuk 98 százalékát. Az diákhitel 15 éves története alatt kölcsönt felvevő 373 ezer ügyfél több mint egyharmada már befejezte a törlesztést.