Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fogyasztói hangulatindex 77,0 pontra csökkent az októberi 81,8 pontról, ami március óta a legmagasabb érték volt. A piac szerény javulást, 82,0 pontot várt novemberre. A koronavírus-válság által nem érintett utolsó hónapban, februárban 101 ponton állt a hangulatindex.

Az index elemek közül az aktuális helyzet szubjektív megítélését számszerűsítő mutató jóval kevésbé romlott, mint a kilátásoké. Októberben még a kilátások javulásának köszönhette javulását a hangulatindex, az aktuális helyzet megítélése viszont akkor is romlott, még ha nem is jelentős mértékben.

Novemberben az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató 85,8 pontra csökkent az októberi 85,9 pontról, a kilátások megítélése pedig 71,3 pontra esett a szeptemberi 79,2 pontról.

A novemberi fogyasztói hangulatindex értéke az egy évvel korábbitól 20,5 százalékkal marad el. Elemei közül pedig az aktuális helyzet értékelése 23,1 százalékkal áll a 2019 novemberi szint alatt, a kilátások megítélése pedig 18,3 százalékkal marad el attól.

A Michigan Egyetem havi rendszerességgel állítja össze fogyasztói hangulati felmérését, mintegy ötszáz fős, reprezentatív minta alapján - írta az MTI.