Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyre növekvő számú elektromos autó új helyzetet jelent, ez a megoldás pedig lehetőséget biztosít a sofőröknek arra, hogy míg parkolnak, zöldárammal töltsék fel járműveiket - magyarázta Christian Mildenberger (Észak-Rajna-Vesztfália megújuló energiás állami szövetségének, LEE NRW ügyvezető igazgatója) azt a héten a düsseldorfi tartományi parlament elé kerülő javaslatot, hogy a német tartományban kötelezővé váljon minden új, 35 autónál több parkolását lehetővé tevő rendszer számára a fotovoltaikus egységek telepítése.

A német PV Magazine kérdésére a tartományi cég vezetője elmondta, hogy a városaikban alig van már szabad, beépíthető terület, és a döntéssel két megoldást nyújtanak egyszerre az autósoknak. Mostantól az állami építési előírások csak a napelemes rendszerek beépítésével, felszerelésével együtt engedélyezik a parkolók létesítését, illetve felújítását.

A düsseldorfi parlament elé a CDU / FDP kormányfrakció terjesztette be a javaslatot, nagyon valószínű, hogy “csont nélkül” átmegy. Pláne, hogy a tartományi támogatás nem csak ezekre a konstrukciókra terjed ki. Észak-Rajna-Vesztfáliában úgy látják, hogy érdemes lenne a szélturbina üzemeltetők egy részének azt a lehetőséget is biztosítani, hogy engedély nélkül létesítsenek és telepíthessenek kis napelemes rendszereket ahhoz, hogy az infrastruktúráikhoz megtermelhessék a működési árammennyiséget. A LEE NRW becslése szerint 500 lehetséges helyszínen, egyenként 100 kW teljesítény megépíthetőségét feltételezve, így 50 MW napelemes kapacitást lehetne hasznosítani.