Az atlanti szövetség egy nukleáris szövetség is egyben, ezt Vlagyimir Putyinnak is meg kell értenie - mondta a TF1 francia televízióban péntek reggel a francia külügyminiszter, Jean-Yves Le Drian.

A politikus ugyanakkor kiemelte, hogy Ukrajna humanitárius és pénzügyi segítséget mellett katonai felszereléseket is kért, ezeket a továbbiakban is a Nyugat biztosítja az országnak. A  NATO már összeállított egy listát arra vonatkozóan, hogy milyen fegyvereket tudnak biztosítani Ukrajna számára, és kérésüket a lehető leghamarabb teljesíteni akarják - mondta Le Drian.

Arra a kérdésre, hogy Európa és a NATO továbbra is kizárhatja- e a katonai választ az orosz katonák ukrajnai jelenléte és Putyin "nukleáris apokalipszissel" való fenyegetése ellenére, Le Drian azt mondta, hogy a szankciók hatékonyabbak lesznek minden eddiginél.

"Oroszország gazdasági és pénzügyi megfojtása hosszú távon erősebb lesz, mint bármilyen beavatkozás" - mondta a külügyminiszter.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban rendelte el a támadást Ukrajna ellen. Az invázió a legnagyobb katonai művelet, amelyet a II. világháború óta látott Európa.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.