Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben az orosz hatóságok átszállíttatják Alekszej Navalnij ellenzéki politikust egyik börtönből a másikba, támogatói úgy tudják, hogy az élete egy hajszálon függ, bármikor meghalhat szívelégtelenségben - derül ki a Moscow Times cikkéből. Egészségi állapota gyorsan romlik, mióta március 31-én éhségsztrájkba kezdett.

A hivatalos tájékoztatás szerint vitaminkúrára fogták, ám támogatói úgy tudják, hogy az elmúlt napokban a börtönben kényszeretetéssel próbálták életben tartani. Az a börtön, ahova vitték az egészségügyi gondokkal küszködő rabok fogva tartására specializálódott. A hivatalos közlemény szerint Navalnij egészségi állapota kielégítő.

Ivan Zdanov, az ellenzéki vezér korrupcióellenes alapítványának vezetője úgy véli, hogy ezt azért mondják, mert el akarják tántorítani a tüntetőket, akik a Navalnij életéért indított országos megmozdulsáson részt vennének. A demonstrációkat arra a szerda esti időpontra tervezték, amikor Vlagyimir Putyin államfő évértékelő beszédet mond.

Az ellenzéki politikus saját orvosait sokadik próbálkozásra sem engedték a közelébe. Eközben az orosz ügyészség a korrupcióellenes alapítványt szélsőséges szervezetnek minősítette, ami utat nyit az előtt, hogy tagjait vagy akár támogatóit börtönbe küldjék. Erre válaszul Vlagyimir Milov, Navalnij egyik legfontosabb szövetségese bejelentette, hogy Európába emigrál.