A mutató 56,7 pontra emelkedett februárban, a januári 53,7 pontról. Az emelkedés nagy részét a kibocsátás megugrása és az új megrendelések növekedése okozta. Az előbbi alindexe 57,2 pontra nőtt 53,5 pontról, az új megrendelések alindexe 58,8 pontra 53,9 pontról. Szintén javult az új exportmegrendelések (50,9 pont), a foglalkoztatottsági (54 pont) és a felhalmozott megrendelések (56,4 pont) almutatója.

A kibocsátói és a beszerzési árak egyaránt nőttek februárban, de a beszerzési árak gyorsabb ütemben. A kibocsátói ár alindexe 53 pont volt, a beszerzési árak alindexe 54,8 pont.

Az elemzés szerint az adatok a feldolgozóipar stabil februári növekedésére utalnak. Januárban még lassult a feldolgozóipar bővülése. A gazdaságkutató adatai szerint 2010 májusa óta nem javult ilyen jelentősen egyetlen hónapban se az amerikai feldolgozóipar helyzete. Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint a jó februári adatot részben az alacsony januári bázismutatók magyarázzák, de a következő hónapokban is az ágazat teljesítményének növekedése várható, amely kedvező jel a gazdaság egészének.