A japánok 72 százaléka azt akarja, hogy idén nyáron ne tartsák meg az olimpiai játékokat Tokióban vagy, ha a rendezők ragaszkodnak hozzá, akkor újra halasszák el a megrendezését - adta hírül a lengyel PAP hírügynökség egy helyi felmérést idézve. Az embereket az aggasztja, hogy a koronavírus-fertőzések száma rendületlenül nő az a szigetországban.

A Kyodo News felmérése szerint az emberek kicsit több mint 39 százaléka azon a véleményen van, hogy egyszerűen fel kellene adni a játékok megrendezését, ami egyébként 100 nap múlva kezdődne, közel 33 százalékuk pedig azt részesítené előnyben a rendezéssel szemben, hogy ha újra elhalasztanák a tokiói olimpiát.

A sporteseményt 2020 augusztusában kellett volna megtartani, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, így idén július 23. és augusztus 8. között akarják lebonyolítani. A szigetország hatóságai márciusban úgy döntöttek, hogy Japán a fertőzések megelőzése érdekében nem lát vendégül külföldi szurkolókat az olimpián. A tavalyi halasztás egyébként az első eset, hogy békeidőben nem tartottak meg egy nyári olimpiát az előre tervezett időpontban.