Az amerikai munkaügyi minisztérium kedden közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint februárhoz képest 0,2 százalékkal növekedtek a termelői árak. Tavaly márciushoz viszonyítva 0,8 százalékkal csökkentek a termelői árak, a legnagyobb ütemben 2009 óta. Mindkét szám összhangban áll az elemzői várakozásokkal.

Februárban havi szinten 0,5 százalékkal, az egy évvel korábbihoz képest pedig 0,6 százalékkal csökkentek a termelői árak. Márciusban havi szinten az élelmiszerek termelői ára 0,8 százalékkal csökkent, míg az energetikai termékeké 1,5 százalékkal, a szolgáltatásoké pedig 0,2 emelkedett.

Miközben az energiaárak stabilizálódtak, az erős dollár és a gyenge külföldi kereslet valószínűleg alacsonyan tartja az inflációt még egy ideig. Az elemzők többsége úgy gondolja, hogy az alacsony infláció miatt, illetve a gazdasági növekedés éles lassulásának jeleit látva az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő Federal Reserve inkább szeptemberben vagy októberben kezdi el a kamatemelési ciklust, semmint júniusban. A Federal Reserve inflációs célszáma 2 százalék.