Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kínai statisztikai hivatal (NBS) azt közölte, hogy az augusztusi BMI index 49,5 pontra romlott a júliusi 49,7 pontról. Szakértők a júliusival megegyező augusztusi mutatóra számítottak.

A feldolgozóipari BMI egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részmutató az előző hónaphoz képest 0,2 ponttal, 51,9 pontra gyengült. Eközben az új megrendelésekre vonatkozó részmutató 0,1 ponttal, 49,7 pontra süllyedt, az új exportmegrendelések almutatója ugyanakkor 0,3 ponttal, 47,2 pontra emelkedett.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Ugyancsak a kínai statisztikai hivatal számítása szerint a feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektor beszerzésimenedzser-indexe a júliusi 53,7 pontról augusztusban 53,8 pontra erősödött.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser index 53 ponton állt augusztusban, 0,1 ponttal csökkent júliushoz képest.