Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kürti Hegyközség vezetősége úgy döntött, nem hagyja elveszni a kürti borfesztivált, a hangulatot, az élményt. Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy saját erőből és Kürt község anyagi támogatásával idén is kinyitnak a kürti borospincék - idézte a pozsonyi Új Szó a kürti Kasnyík Zoltánt, aki a szervezők nevében adott ki közleményt.

A járvány előtt a fesztivál több ezer látogatót vonzott a szőlőhegyre. Kasnyik Tamás, a társulás képviselőjeként tavasszal tájékoztatta a fesztivál közösségi oldalán a borászokat és a rendezvény kedvelőit, hogy tizennégy év után nem vállalják tovább a szervezéssel járó kiadásokat és feladatokat.

Kasnyik Tamás, aki annak idején megálmodta, majd többedmagával megvalósította a kürti borfesztivált, ismertté és elismertté tette a kürti borokat. A Kürti Hegyközség vezetőségének aktív tagjaként Kasnyik Tamás, bár nem vesz részt a szervezésben, de megosztja velünk a tapasztalatait - mondta Kasnyík Zoltán.

A 12 nagy fesztivál és az utóbbi két év kisebb, családiasabb fesztivál után az idei rendezvény elsősorban a helyi borászokról szól. A kürti szőlőhegyen július 23-án, szombaton 12 órától tartják a nyitott pincék napját, amelyen csak kürti gazdák, illetve kürti pincék tulajdonosai, borászai mutatkoznak be.