Bizonyára nem volt túl kellemes az utazása azoknak, akik a hétvégén utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba.

A szerelvény vállalhatatlan műszaki állapota miatt a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé.

Az iho.hu információi szerint a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött, de a németek a nem működő konnektorokat is kifogásolták. 

Az eset miatt körülbelül háromszázötven utas maradt a decíni állomás peronján.

A CTK cseh hírügynökségnek nyilatkozott a Cseh Vasutak szóvivője, aki szerint a vonatnak vasárnap délután 16:01-kor kellett volna indulnia Decínből Németország felé, azonban az utasok csak a következő vonattal, 18:01-kor folytathatták az útjukat. 


Lukáš Kubát arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerelvény Magyarország és Csehország mellett Szlovákián keresztül is áthaladt, azonban problémát sehol nem jelentettek. 

A németek nem csak a magyar szerelvényekre pikkelnek, cseh szerelvény is maradt már Decínben

A cseh vasúti szóvivő arról is beszélt, hogy a vonatot Prágába szállítják, ahol átvizsgálják. Emlékeztetett rá, hogy már többször is előfordult hasonló eset:

Tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi.

A történtekkel kapcsolatban az Index megkeresteMÁV sajtóosztályát. Azt írták, hogy a MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset miatt. További tájékoztatást későbbre ígértek.