Timothy Geithner ezt azután közölte, hogy a piac eséssel reagált arra, hogy a pénzügyi rendszer megmentésére irányuló, nyilvánosságra hozott terv még nem teljesen kiforrott és számos bizonytalanság van még vele kapcsoltban - írja a marketwach.com.

Megértem a részletek ismertetésére vonatkozó kívánságokat, s megértem a csalódottságot ezek hiányával kapcsoltban - mondta szenátusi meghallgatásán. A csalódottság azonban abból fakad, az emberek azt várták, csinálunk dolgokat, amelyek túlságosan is nagylelkűek és túlságosan is felelőtlenek az adófizetők pénzével szemben.

Nem akarom az elmúlt 12 hónapban elkövetett hibákat megismételni, amikor mindenki igyekezett csodaszerekkel előrukkolni, s hamar nyilvánosságra hoztak részleteket, amikor azok még ki sem voltak dolgozva, s aztán a stratégiát később már ehhez kellett igazítani - folytatta. Ha ez azt jelenti, hogy csalodottság fog uralkodni a részletek kidolgozottságának szintje miatt, akkor én együtt fogok élni ezzel a csalódottsággal. Ez még mindig sokkal jobb, mint a másik lehetőség.

Bővebben Geithner szenátusi meghallgatásáról