A KSH holnap teszi közzé az ipari termelésre vonatkozó 2015 decemberi első becsléseit. Az ipari termelés volumene tavaly novemberben kedvezően alakult: 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adat szerint 7,0 százalékos volt a növekedés

A Magyar Nemzeti Bank pénteken teszi közzé a nemzetközi tartalékaira vonatkozó 2015 decemberi végleges, illetve a 2016. januári előzetes adatokat.

Az előzetes adatok szerint jelentős mértékben 2,818 milliárd euróval, 30,322 milliárdra csökkent tavaly decemberben a jegybank devizatartaléka. Több mint öt éve, 2009 júliusában volt utoljára ennél alacsonyabb a nemzetközi tartalékok értéke.

Az USA-ból délután fél háromkor érkeznek a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek számának változásait lekövető adatok. Míg decemberben 292 ezer új munkahely jött létre a világ legerősebb gazdaságában, addig januárra már csak 210 ezer új álláshelyet vetít előre az elemzői konszenzus.

Ugyanekkor teszik közzé az USA januári munkanélküliségi rátáját. Decemberben az állástalanok aránya 5 százalékos volt, az elemzők szerint januárban nem fog változni a munkanélküliségi arány.