Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ami a hadiipari termékek exportját illeti, az nem folytatódhat a jelenlegi körülmények között - mondta a kancellár. Egyet ért mindazokkal, akik az Perzsa- (Arab) öböl menti országokba irányuló, egyébként is korlátozott fegyvereladások leállítását követelik.

A szaúdi vezetésnek sürgősen tisztáznia kell a történteket, s az elkövetőeket felelősségre vonnia. A német kormány nemzetközi egyeztetéseket folytat, hogy a továbbiakban miként járjanak el Rijáddal szemben - írta a portál.

Németország csaknem félmilliárd euró értékben adott el fegyvereket Szaúd-Arábiának az idén - derült ki a német gazdasági minisztérium egy dokumentumából, amelybe betekintést nyert a dpa német hírügynökség. Rijád 416 millió euró (134,5 milliárd forint) értékben vásárolt német fegyvereket január 1. és szeptember 30. között - tudatta a minisztérium egy német ellenzéki törvényhozó kérdésére válaszolva.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el. Hang- és videofelvételekre hivatkozó török sajtóbeszámolók, valamint neve elhallgatását kérő török tisztségviselőktől származó amerikai értesülések alapján Hasogdzsit a főkonzulátuson brutális módszerekkel meggyilkolták. Szaúd-Arábia ezt korábban tagadta. Szombaton azonban beismerte, hogy az újságíró dulakodás - feltehetően egy folytófogás alkalmazása - következtében vesztette életét.

A fotó forrása: Tobias Schwarz/AFP.