A német statisztikai hivatal (Destatis) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint a szezonális, naptári és árhatással kiigazított adatok alapján szeptemberben 1,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők nagyobb, 2,7 százalékos növekedésre számítottak szeptemberről, miután augusztusban 0,5 százalékos növekedést mértek.

Éves összevetésben ár- és naptári hatással kiigazítva 7,3 százalékkal esett vissza az ipari termelés szeptemberben, míg augusztusban 9,3 százalékkal zuhant.

Az energiatermelést és az építőipart nem számítva augusztushoz képest 2 százalékkal bővült az ipari termelés Németországban. A félkész termékek előállítása 1,4 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 3 százalékkal nőtt. Az energiatermelés 2,5 százalékkal csökkent, míg az építőipari termelés 1,5 százalékkal bővült.

A német feldolgozóipar legnagyobb ága, az autógyártás termelése 10 százalékkal nőtt szeptemberben augusztushoz képest, amikor még 10,3 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Az autógyártás augusztusi visszaesése jórészt arra vezethető vissza, hogy több vállalat erre a hónapra időzítette a szokásos nyári leállást.