Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Németország áruforgalmi külkereskedelmi mérlege januárban 14,5 milliárd euró többletet mutatott, kisebbet az egy évvel korábbi 17,2 milliárd eurónál. A szezonális és a naptárhatás kiigazításával a januári német áruforgalmi külkereskedelmi többlet 18,5 milliárd euró volt, kisebb az egy évvel korábbi 19,9 milliárd eurós többletnél és kisebb a várt 21,2 milliárd eurós mértéknél.

Az idén januárban a német áruexport 108,9 milliárd euróra, az egy évvel korábbihoz képest 1,7 százalékkal nőtt, az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással viszont nem változott. Az áruimport az egy évvel korábbihoz képest 5,0 százalékkal nőtt januárban, 94,4 milliárd eurót tett ki, szezonális és naptári kiigazítással 1,5 százalékkal többet a decemberinél. - közölte a Destatis.

Az EU tagállamaiba Németország januárban 65,3 milliárd euró értékben exportált árucikkeket és 51,7 milliárd eurót tett ki az import. Az export az egy évvel korábbihoz képest 0,5 százalékkal, az import pedig 3,7 százalékkal nőtt. Az euróövezeti országokba 41,4 milliárd euró értékben exportáltak januárban, 1,0 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Importja pedig 4,7 százalékkal 33,8 milliárd euróra nőtt.

Az euróövezeten kívüli uniós tagországokba 23,9 milliárd eurót tett ki a német áruexport januárban, az egy évvel korábbival megegyező értéket, az import viszont 2,0 százalékkal 17,9 milliárd euróra emelkedett. Az Európai Unión kívülre Németország 43,5 milliárd euró értékben exportált, importja pedig 42,7 milliárd eurót tett ki. Az export az egy évvel korábbihoz képest 3,3 százalékkal, az import pedig 6,5 százalékkal nőtt.

Rossz hír, hogy a német gyáripari megrendelések az elmúlt időszakban tovább csökkentek.